Vem vill synas i en SUV?

SUV har väl länge fungerat som en slags symbol för klimatskepticism. Det går väl egentligen inte att rättfärdiga konstruktionen på något vettigt sätt överhuvudtaget – vem behöver en bil som klarar nästan vilken terrän som helst, så länge den fortfarande blänker så mycket att man kan spegla sig i den?

Vidare blir det nästan ideologiskt, även om jag drar mig från att kalla det politiskt, då den också tydligt presenterar överkonsumtionen och slösarsamhället. Det handlar inte bara om hur den slukar bränsle, nej det är mer ytligt än så. Den är byggd på ett sätt som förhoppningsvis numera hör dåtiden till, den är stor och otymplig och vill genom sin konstruktion tala om för alla att den minsann inte viker sig. Att personen som kör den här bilen har bättre saker för sig än att fundera över politik eller miljöfrågor.

–Stadsjeeparna har det diskuterats länge kring. ‘Ska man verkligen köra runt i Stockholms innerstad i de där.’ De är aggressiva i kollisioner med andra, svåra att parkera och människor har blivit mer miljömedvetna. Det är få som vill synas i en sådan nu för tiden, säger Terje Eklund, bilexpert på Motormännens riksförbund.” –e24, 18 juli

Annonser

En reaktion till “Vem vill synas i en SUV?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s