Sammanfattande rapport på fredagsmorgonen

Trist nog sitter jag på en väldigt dålig uppkoppling, snart nog kommer jag att kunna kommentera händelser mer aktivt. Jag skulle dock vilja nämna två saker som har fångat min uppmärksamhet, dels så har Kina nu bestämt sig för att släppa internet fritt under OS.

Journalister i Pekings mediacenter bekräftar att restriktionerna är hävda och att internet fungerar obegränsat. Kinas president Hu Jintao uppmanar nu ändå utländsk media att respektera kinesiska lagar.

– Vi hoppas också att det blir en objektiv rapportering av vad ni ser här, sa han oväntat på en presskonferens idag.” – Aftonbladet, 1 Augusti – Internet tillåts under OS

Har tidigare skrivit om OS som miljöprojekt, och nu böjer sig myndigheterna även i denna fråga. Det kanske till och med är så att OS kan ändra saker, på riktigt, till det bättre i Kina. Givetvis är det inte bra att det är så illa till att börja med, men man får ändå hålla sig positiv till förbättringarna.

Dessutom utses Sarah Wamala till ny generaldirektör för Folkhälsoinstitutet. Jag har ännu inte riktigt koll på hennes åsikter, och i vilken riktning som hon och institutet kommer att jobba. Tycker ändå att det är värt att nämna.

Kommer ha begränsade möjligheter att kommentera under helgen och måndagen, men borde bli mer aktiv från och med tisdag nästa vecka igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s