FRA? Det är bara en stor missuppfattning

Den interna kommunikationen för moderaterna publicerades och vi kunde läsa lätt förvirrade (för att inte tala om förvirrande) kommentarer från sakkunnig på försvarsdepartementet, Sofia Krigsman.

– FRA kan i de här samverkanspunkterna få den tekniska tillgången till det som passerar gränsen. Men det är en mycket liten del av den som de har laglig rätt att tillgodogöra sig. För att sålla bort ointressanta flöden sker en datareduktion, ett grovt urval av det som samlats in, vid samverkanspunkterna, säger hon.” – DN: FRA-mejl till moderater

Det verkar som att regeringen har tagit fasta på att hela Sverige har missförstått saken. Man fortsätter hävda detta, och tar det till och med ett steg längre när man hävdar att man inte ens behöver avlyssna allt.

FRA-lagen är alltså inte signalspaning, och det är inte massavlyssning. Det är målriktad och exakt avlyssning av de onda människorna i samhället, detta är möjligt eftersom – och detta är mitt antagande – vi redan vet vilka de är.

Endast den trafik som bedöms intressant och avser utländska förhållanden väljs ut, vilket är en bråkdel av all tillgänglig trafik. Bara en ytterst liten del av denna information hamnar i sin tur någonsin i FRA:s system.” – DN: Läsarna ställde FRA-chefen mot väggen

Detta är fantastiskt, om det då förehåller sig på det viset att vi redan vet vilka vi ska avlyssna, och vad vi ska avlyssna och att massavlyssningen ska begränsas så till den milda grad att oskylda inte drabbas – vad behöver vi den då till överhuvudtaget?

För övrigt så var det väl fler än jag som drog på smilbanden när man läste att ”FRA-lagen skyddar oss mot Bin-Ladin”.

Annonser

2 reaktioner till “FRA? Det är bara en stor missuppfattning

  1. Spännande hur du helt avfärdar FRA-chefens synnnerligen dugliga argument med nedlåtande kommmentarer snarare än motargument.

    Men humor är ett effektivt vapen i en debatt och du är inte helt utan humoristiska poänger:)

  2. Jag håller med dig Erik! FRA är fan skit. Det är väl bättre att jobba lite på polisens rätt att med mindre misstanke kunna avlyssna de som de tror är av intresse. Massavlyssning och massinsamling är ALLTID av ondo för förr eller senare så är det någon som behandlar informationen felaktigt.

    Ex: Ett Amerikanskt företag som blev stämda av en kund för snubbel i varuhuset använde kundens bonuskort (och registrerade inköp) för att avfärda stämningen för att kunden var alkoholist.

    Information är makt, och ska användas försiktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s