Bevara Systembolaget

Svenska Dagbladet har de senaste dagarna gått på ett korståg mot Taxfree-spriten. Man har tagit fasta på den klimatdumma transport som sker för dessa varor, samtidigt som man i samma artikel lite förvirrat prisar klimatvänligheten i charterresor.

Flera av charterbolagens klimatåtgärder äts upp när varorna ska transporteras /../ (men) flasktransporten är kanske inte det stora miljöproblemet med en flygresa. Å andra sidan arbetar charterbolagen med att lätta vikten på flygplanen, genom lättare säten, gröna inflygningar och annat. De åtgärderna kan också handla om någon procent, säger Jonas Åkerman.” – SvD: Taxfree-påsens långa resa

Det känns väl uppenbart att Svenska Dagbladet har en bit till att vandra vad gäller klimatdebatten, som de flesta vet är vårt behov att dricka billig sprit inte kanske det största miljöproblemet. Med det sagt ska de ha en eloge för detta uppmärksammande, och förhoppningsvis kan det leda till en förbättring på området (SvD: EU-parlamentariker vill ha taxfree på Arlanda ).

Det är ändå tur att vi har statlig spritförsäljning så att vi snabbt kan åtgärda den här typen av samhällsproblem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s