Privatisera kungahuset

I dessa dagar av privatisering och utförsäljning tycker jag att det är dags att vi anstränger oss för att bli ännu mer kreativa.

Eftersom det här med att ha en demokratiskt vald statschef inte riktigt funkar för den stora majoriteten svenskar, och att vi snarare ser att kungen faktiskt har ett brett folkligt stöd (SvD: Kungahuset på stark grund) så har jag en alternativ lösning. En fullständig privatisering av kungahuset, där rollen som statschef tillsätts som en position i vilket företag som helst. Detta borde gå i nuvarnade regerings linje och kan väl på någon nivå kännas mer lämpligt än nuvarande, där rollen går i arv och själva syftet är att distansera folket från hovet (DN: Ett folkligt kungahus är värre för demokratin).

De som framförallt sägs tjäna på kungahuset är väl just våra storföretag, där kungen skulle innebära god pr för oss utomlands. Dessa bör då också vara huvudintressenter att detta sköts på bästa möjliga sätt och kan både finansiera och expandera verksamheten.

I Aftonbladet argumenterar Irene Arthur Wennerbom istället för en bolagisering där kungahuset kan drivas som ett familjeföretag. Detta är väl också en möjlig lösning. AB: Betala för bröllopet – Själva

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s