Alliansen försöker desperat att få bukt med sitt imageproblem

Med vad som i bästa fall kan beskrivas som tillbakahållen entusiasm skriver finanstidningen e24 (e24: Politisk vind i seglen för vindkraften) om planerna för den svenska satsningen på vindkraft. Mer spektakulärt än deras förhållningssätt till nyheten om regeringens nya ambitioner är väl just det faktum att regeringen verkar ta till kraftiga åtgärder för att omprofilera sig som närvarande, folkliga och klimatsmarta.

Samtidigt kan man läsa om att SvD: M kräver mer jämställd skola. Som ett sidostick var det en bra kommentar från Anders Wallner i den här frågan. Det är väl helt tydligt att alliansen känner av ett imageproblem.

Även om det är initiativ som i sig bör applåderas kan man ifrågasätta regeringen då man totalt misslyckas att hörsamma sina väljare eller den ideologiska strävan man förväntas ha mot överförmynderi i och med genomdrivandet av FRA-lagen. I stället ger man sig in på djupt vatten och försöker erövra frågor man inte behärskar och som man definitivt inte kan ge ett genomgående seriöst intryck på. Det räcker t.ex. att se till moderaternas problematiska ställning i frågor om stockholmstrafiken och höghastighetstågen för att se tydliga sprickor i regeringens miljöprofil.

Annonser

En reaktion till “Alliansen försöker desperat att få bukt med sitt imageproblem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s