Kan Obama lyfta handelsembargot mot Kuba?

Det är nog mer tveksamt, men det finns åtminstone en vilja till att inleda samtal med Fidels bror, Raúl Castro. Fidel muttrar tydligen på sin blog, men den mannen verkar ju minst sagt vansinnig så det är väl inte så märkvärdigt.

Hittills har Obama sannerligen utmärkt sig genom att vilja föra samtal med Iran, och kommer Hillary Clinton att lösa konflikten Israel-Palestina?

Lisa Abramowicz tror att hon klarar det, Per Gahrton tror inte det.

Själv undrar jag mest om någon på fullaste allvar tänkte sig att Obama skulle tillsätta en anti-Israelisk utrikesminister?

Nu vill alltså Obama alltså även göra något åt de minst sagt kyliga relationerna till Kuba.

Han har dessutom uttalat sig positivt inställd till en sant långsiktig lösning för oljekrisen där det inte bara borras efter mer olja.

Men hur mycket kommer han att lyckas med egentligen? Det återstår att se.

Jag är glad över att Obama valdes, till mångt och mycket ämnar han föra en mycket sundare politik än den som McCain presenterade.

Om han dessutom lyckas med hälften av allt han lovat skulle det vara en stor bedrift, något de flesta skulle skriva under på, oavsett politisk åsikt.

Men än är det lite tidigt att jubla.

En sak är i vilket fall säker, värre än Bush kan han inte bli. Intressant läsning på DN.se om den tokige sittande presidentens sista dagar – sin moral hade han redan sålt, men nu är det tveksamt om han har någon själ kvar.

Annonser

4 reaktioner till “Kan Obama lyfta handelsembargot mot Kuba?

  1. Det är enkelt för USA att häva handelsembargot med Kuba. Gäller bara för Kuba att upphäva beslagen av egendom tillhörande amerikanska företag och privatpersoner på Kuba. Bollen ligger hos kubanerna och de kan få en smidig lösning på problemet om de bara vill.

  2. Singlestar..
    Då kan man undra vad USA skall lämna tillbaks ?
    De har ju begåt övergrepp både polotiskt och militärt och sugit ut regionen i 100 år nu.
    Förresten, varför inget embargo på Saudiarabien, Burma, Nordkorea, Brunei och Kina alla mycket värre diktaturer än Kuba om det nu finns några gradskillnader i helvetet ?

  3. Handelsembargot skulle man ju kunna slopa idag. Man har redan bevisat att Kubas diktatur fungerar sämre än USA:s demokrati. Förmodligen skulle regimen falla snabbare utan embargo, och det skulle vara bättre för kubanerna själv. Nu sitter ju inte längre Fidel vid makten, så det vore ett bra tillfälle för en vänlig gest.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s