Vem har de mest miljövänliga utsläppen?

Visst är bussar mer miljövänliga än bilar. Detta håller de flesta med om, men när Flygbussarna pratar miljö känner jag mig lätt kluven. Förra året hade man en kampanj för att prata om hur ofarlig rapsolja är som processerat biobränsle – genom förtäring. Kanske inte var det klipskaste i image-byggande.

Just nu driver Flygbussarna en ny klimatkampanj som möter mig varje morgon på tunnelbanan. Varje morgon blir jag lika förbryllad.

Flygbussen som miljövän

Kampanjen belyser det utsläpp man sparar in på att inte ta bilen. Samtidigt som då flygbussen i stort sett förutsätter en flygresa för sitt eget existensberättigande känns det väl inte som att bilresan är det stora problemet.

Tokigt värre! Har jag missat något, eller är det här inte lite av ett dött lopp för Flygbussarna? Att satsa på just miljöaspekten när man trots allt tjänar ett så ifrågasatt transportmedel som flyget, det är väl ungefär lika dumt som att ett oljebolag skulle vilja profilera sig som miljövänligt. För det gör dem ju inte… eller?

Annonser

En reaktion till “Vem har de mest miljövänliga utsläppen?

 1. Bra rubrik! Det är väl så att flygbussarna får spela bollen där den ligger. Även om den är i diket.

  Att jobba för att utsläpp helt elimnieras är bra men utopiskt. Förändring börjar med att någon tar ett steg framåt. Och andra följer. Jag skulle nog vilja säga att Flygbussreklamen är ”följare”.

  På Klimateventet satt jag bredvid vd för Ving som klargjorde vad de gjort och gör i alla led av sin värdekedja. Ansvarsfullt och klokt.

  Att sedan affärsidén innebär flytt av människor med flyg är bara som det är. Ving kan väl inte bara lägga ned. Det kommer alltid finnas motiv för semesterresor. Och det kommer att utvecklas transportteknik som gör det möjlig.

  Läs mer om ledarskap och klimatet http://lecknepartners.wordpress.com/2009/04/02/varldsmasterskap-i-ledarskap-eller-sa-dor-vi/
  /Olle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s