Maria Wetterstrand briljerade i gårdagens debatt

Rödgrönt koalition: Ett framtidsalternativ

Maria Wetterstrand fullständigt ägde debatten. Lars Ohly visade framfötterna och Mona Sahlin gör även hon bra ifrån sig. Den sittande regeringen visade sig svag och osäker men framförallt väldigt otydlig i sina planer.

För dig som missade gårdagens partiledardebatt så finns den här.

Den sittande regeringens försvar för sin misslyckade politik, i synnerhet kring arbetsmarknaden känndes uddlös. En prognostiserad arbetslöshet på 12% är knappast ett bra tecken för en allians som gick till val på sysselsättning.

Framförallt misslyckas de att ta rollen av sittande regering och att möta en slagkraftig opposition. Björklunde erkänner tidigt i debatten att de driver en politik som först och främst går ut på att öka klasskillnaderna. I synnerhet är de förändringar de vill se i vårt utbildningssystem som ytterst oroväckande.

– ”Problemet med det här resonemanget (att ta bort högskoleberättigande från yrkesförberedande utbildningar) är att ni ansluter er till en gammaldags syn på utbildning. Det är nämligen de gamla patronerna som tyckte att deras drängar inte behövde lära sig så mycket därför att det fanns ingen instruktionsbok att läsa när man skulle mjölka korna”, säger Lars Ohly och jag kan verkligen uppskatta hans rättframhet i den här frågan.

Jag har personligen inte varit någon större beundrare av Ohly, men här slår han huvudet på spiken. Just utbildningsfrågorna är avgörande för ett välmående, modernt och ett välfungerande samhälle.

Han avrundar resonemanget med att säga: ”Nu har vi ett arbetsliv som kräver mer utbildning och mer kunskap och ni möter det med sämre utbildning och mindre kunskap.”.

Men skarpast i debatten var ändå Maria Wetterstrand, Jakop Dalunde listar kommentarer om henne som glädjer mitt gröna hjärta.

Det blir än mer uppenbart varför det är nödvändigt med en seger 2010.

Annonser

4 reaktioner till “Maria Wetterstrand briljerade i gårdagens debatt

  1. Maria var verkligen strålande. Hon var så cool rakt igenom…

    Alliansen var nästan en besvikelse (eller nåt), det var sjukt lamt på deras sida. Så det är kanske inte mycket att hurra över, oppositionen fick ju inget riktigt motstånd.

  2. Jag kan inte riktigt hålla med varken vara emot därför att jag inte såg debatten… Hittade din blog tack vare facebook 😉 Du borde skriva lite oftare.

    m några veckor kommer bli första gången för mit att rösta i Sverige! Thumb up till EU och demokratin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s