Ställ krav på politikerna i klimatfrågan

I helgen gjorde jag tillsammans med Jakop Dalunde och Göran Hådén ett inlägg i klimatdebatten på Newsmill.

Redan idag skördar klimatförändringar årligen hundratusentals människor värden över. Genom fler naturkatastrofer, försämrad tillgången till drickbart vatten och hastiga skillnader i de metrologiska förutsättningarna för jordbruk kommer detta tal att fortsätta öka.

Dem enda som i dagsläget är redo att ta de viktiga beslut som krävs för att möta ökade krav på utsläppsminskningar är gröna politiker. Klimatförändringar är inte längre bara något som kommer att ske, någon gång i framtiden, utan ett problem som vi måste ta tag i här och nu.

Gröna Studenter Stockholm anordnade tidigare ikväll ett möte om COP 15 där vi hade en intressant föreläsning av Sébastien Duyck om varför ett nytt klimatavtal behövs och vad som egentligen debatteras på toppmötet i Köpenhamn. På 350.org kan du också läsa mer om varför 350ppm är ett så viktigt tal för oss som är aktiva inom miljörörelsen. Det är den nivån av koldioxidhalt i atmosfären som man beräknar kommer att stabilisera en global genomsnittlig temperaturökning på bara 2 grader celsius.

Men även om vi gärna pratar om det internationella sammanhanget är det viktigt att komma ihåg att förändring även är nödvändig på ett nationellt och inte minst ett lokalt plan. Sätt tryck på politikerna i ditt närområde att ta ställning i klimatfrågan!

Rekommenderad läsning: Jakop Dalunde uppdaterar oss om läget och hur den politiska situationen i USA har stora konsekvenser på de internationella förhandlingarna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s