De rika länderna visar stor arrogans i klimatförhandlingarna

Demonstration från representant från Afrikansk diplomat
Dagens förhandlingar överskuggades då de illavarslande ryktena bekräftades att flera av de rika länder har jobbat på ett förslag som dikterar förutsättningarna för utvecklingsländerna i ett nytt protokoll.

Detta avtal läckte nämligen ut till medierna och kallas den danska texten (DN, GP). Förutom att den innehållsmässigt sätt är vidrig så visar beteendet också på ett stort förakt mot förhandlingarna under konferensen.

Jag och Jakop kommenterar det hela genom ett pressmeddelande från Grön Ungdom. I förhandlingarna har EU konsekvent vidhållit att ett nytt protokoll behövs och att Kyotoprotokollet inte räcker till. Nu har vi svart på vitt vad hur de har tänkt. Man vill lägga de obekväma delarna av Kyotoprotokollet bakom sig och ställa större krav på utvecklingsländerna.

Samtidigt är det svårt att veta exakt hur de har resonerat då de har arbetat fram förslaget och hur de tänker gå vidare härifrån. De rika länderna visar bara på stor arrogans och bristande tillit till det internationella samarbetet.

Annonser

3 reaktioner till “De rika länderna visar stor arrogans i klimatförhandlingarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s