Ingen satsning på ungdomarna på Södermalm

Budgetunderlaget för Södermalms stadsdelsnämnd visar fler påtagliga brister. Det är beklagligt att man inte väljer att satsa mer på ungdomarna. Vi vill se fler mötesplatser för ungdomar och bättre spridning av konst- och kultur!

Detta borde vara självklarheter. Istället anser förvaltningen bara att det nuvarande utbudet med tre hemgårdar, två fritidsgårdar och fem parklekar är tillräckligt.

Den moderatledda majoriteten i stadsdelsnämnden kommer utan tvekan gå på förvaltningens förslag och satsningen på barn och ungdomar uteblir. I sammanhanget är det tråkigt att man inte också inser att tidiga satsningar är förebyggande åtgärder.

Att engagera sig i att ungdomarna på Södermalm får goda förutsättningar att växa upp i en tryggare miljö är viktiga åtgärder för stadsdelens långsiktiga välmående.

Vi får till nämnden flera medborgarförslag som just handlar om tillgången på platser för spontanidrott, exempelvis skateboardplaner. Vi för också diskussioner om multifunktionella sportytor som kan enkelt kombineras med en joggingrunda eller utgöra basen för träning utomhus. Inte minst med tanke på detta är det anmärkningsvärt att inte mer tid och resurser läggs på stadsdelens ungdomar, mötesplatser, friskvård och mötet med kulturen.

Satsningar som kan vara betydande för ungdomars utveckling och uppväxt. Satsningar som uteblir när moderaterna och majoriteten i Stockholm får bestämma.

Annonser

En reaktion till “Ingen satsning på ungdomarna på Södermalm

  1. Håller med dig till fullo.
    Ungdomarna är det viktigaste vi har. Vår framtid.

    Trots det hamnar de allt som oftast i kläm så fort det blir tal om nedskärningar. Samtidigt klagar man på att klimatet hårdnar bland ungdomarna och att våldet ökar.
    Jag är övertygad om att det finns en röd tråd i detta och att om våra ungdomar fick mer stimulans i tryggare miljöer skulle vi se mer välmående ungdomar och på sikt även ett mer medmänkligt klimat i samhället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s