Miljöpartiet kräver att upphandlingen av Katarinagården stoppas

Stadsdelsnämnden borde ta den växande oron över den bristande kvaliteten inom äldreomsorgen på största allvar. Så länge som Attendo Care tillåts vinna upphandlingen av Katarinagården gör man inte det. Det är inte seriöst att man kan förlora förtroendet från nämnden för att driva ett boende där man granskats för vanvård och misskötsel för att på bara några månader sedan vinna en annan upphandling.

Brådskande åtgärder behövs för att säkerställa kvalité och trygghet inom äldreomsorgen på Södermalm.

Miljöpartiet föreslår nu också åtgärder som kan hantera de akuta frågorna, exempelvis att med omedelbar verkan öka antalet inspektioner men också tillåta anonyma ”Lex Sarah”-anmälningar. Idag vågar många inte göra den här typen av anmälningar på grund av risk för påföljder. Moderaterna har centralt lovat vitt och brett om flera åtgärder, men hittills ser vi inte någon effekt av detta lokalt.

Det är inte seriöst att Attendo Care kan förlora förtroendet från nämnden för att driva ett boende där man granskats för vanvård och misskötsel för att på bara några månader sedan vinna en annan upphandling. De grundläggande strukturerna i upphandlingen kan omöjligt fungera.

Det är tråkigt att vår moderata ordförande i nämnden inte förstår problemet.

DN, Södermalmsnytt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s