De äldre på Södermalm får bekosta alliansens skattesänkningar

De utlovade satsningarna på äldreomsorgen har uteblivit. Moderaterna lovar runt men håller tunt i Stockholm stad och framförallt i stadsdelsnämnden på Södermalm. Totalt har drygt 100 miljoner kronor sparats in på äldreomsorgen under den gångna mandatperioden.

Samtidigt som såväl hemtjänst som äldreboenden står inför stora utmaningar på Södermalm så används inte pengarna som kommunfullmäktige har fördelat till äldreomsorgen. Istället omfördelas pengar bort från de äldre och flera år redovisas dessutom ett överskott, på bekostnad av våra äldre!

Det är särskilt allvarligt att det sker så systematiskt. Det handlar inte om några enstaka omfördelningar i budget utan en systematisk nedskärning som drabbar de äldre på Södermalm. Ytterst är det alltså våra medborgare i behov av äldreomsorg som blir lidande och som tvingas bekosta moderaternas skattesänkningar.

En dold nedskärning äldreomsorg - statistik Tabellen visar skillnaden mellan alliansens förslag till budget för äldreomsorgen på södermalm från kommunfullmäktige, den av alliansen reviderade budgeten i stadsdelsnämnden och slutligen det redovisade bokslutet för varje år under den gångna mandatperioden. Mellan 2010 och 2013 skiljer det 105 mnkr mellan förslaget i kommunfullmäktige och redovisat bokslut. Jag har också lagt in Miljöpartiets satsningar för de år jag lyckades gräva fram. Ni ser tendensen.

Det här är alltså inget annat än ett ordentligt siffertrixande och en rejäl besparing på de äldre från alliansens sida. Ett siffertrixande med allvarliga konsekvenser för de äldre på Södermalm. 

Så till alla äldre och anhöriga som har undrat varför hemtjänstpersonalen har fått så svårt att hinna med – eller varför just ni har fått avslag på er ansökan till servicehus. Nu vet ni varför.

Mitt i Södermalm har också skrivit om detta (25 mars, 2014)

1380805_10151948694577014_1297288413_n

Annonser

En reaktion till “De äldre på Södermalm får bekosta alliansens skattesänkningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s